Om oss

Lite FM är en lokalt förankrad radiostation som sänder en variationsrik musikmix. Vi ger dig nyhetsuppdateringar på morgonen och musikvariation genom att aldrig spela samma låt två gånger under en vanlig arbetsdag. Vi sänder över Vänersborg & Trollhättan, men du kan höra oss från Frändefors i norr till Velanda & Väne-Åsaka i söder. Stationen drivs ideellt utan vinstsyfte av ett radiointresserat gäng med främsta mål att kunna erbjuda en alternativ radiostation för de som bor i Tvåstadsområdet.

Hur lyssnar jag?

På frekvensen 101,1 MHz över Vänersborg och Trollhättan eller via vår hemsida till din dator eller mobil. Vill du använda en annan uppspelare så kan du använda någon av följande länkar:

http://www.litefm.se/live.m3u
http://live.litefm.se:8000/stream_mp3 (128 kbps, MP3)
http://live.litefm.se:8000/aac64 (64 kbps, HE-AAC v2)

Vilken låt/artist spelades då?

Det kan ni ta reda på genom att gå till vår nya söksida under musikmenyn. Där kan ni söka efter låtar från den senaste veckan.

Hur bestämmer ni vad som skall spelas?

Genom att lyssna på ny musik och hålla koll på diverse topplistor, därefter så väljer vi ut de låtarna som vi tror passar vår station.

Vem bestämmer vad som skall spelas när?

Det är vår musikansvarige som lägger upp vilka kategorier som skall spelas när och vilka låtar som skall ingå i respektive kategori. Däremot så är det vår sändningsdator som sköter valet av låtar från respektive kategori och ser till att inte samma låt återkommer för ofta.

Vad har ni för musikprofil på stationen?

Lite FM har en unik musikprofil där vi spelar det mesta inom genrer såsom pop, rock, indie och modern dansmusik. Fokus ligger givetvis på det som är nytt och populärt men vi blandar upp det med favoritlåtar från tidigare decennier. Dessutom ger vi musikvariation genom att aldrig spela samma låt två gånger under en vanlig arbetsdag.

Varför får jag in er i bilen men inte hemma?

Då vi är en lokal station så tillåter inte vårt tillstånd lika hög effekt som de större radiokanalerna. En bilradiomottagare är anpassad för att kunna ta emot både svaga och starka radiostationer under svåra förhållanden men en vanlig radio för inomhusbruk är sällan lika känslig, sitter dessutom antennen inomhus så kan byggnaden dämpa signalen och elektriska apparater (TV-skärmar, datorer, trådlösa nätverk, LED-belysning, elektrisk styrning av fläktsystem etc.) kan störa. Läs mer om detta hos PTS. Ett alternativ är att skaffa en internetradiomottagare. Det finns många olika modeller tillgängliga och då kan ni förutom lyssna på Lite FM även lyssna på stationer från hela världen så länge ni har tillgång till internet.

Varför förekommer det störningar på er frekvens i Strömslund?

Det är tyvärr den stora radio- och tv-masten i Strömslund som sänder ut flera kanaler med hög effekt som stör oss. I närheten av starka radiosändare så kan tyvärr många mottagare få svårt att ta hantera svagare stationers signaler. Då vår sändare sitter i Vänersborgs kommun så blir vår radiosignal helt enkelt undertryckt av dessa störningar. Tyvärr ligger detta utanför vår kontroll då dessa sändare sköts och drivs av Teracom, vi kontrollerar bara vår egen sändare.

Du kan höra av dig till oss via vårt kontaktformulär eller till Hendrik på telefonnummer 076-007 06 09


Reklamspotar skickas till denna adress

Musik skickas till denna adress

Här hörs vi på FM-bandet:

Vi sänder på frekvensen 101,1 MHz över Vänersborg & Trollhättan, men du kan höra oss från Frändefors i norr till Upphärad i söder.


Kartan visar ungefärlig täckning av vår sändare.

Facebook