Om oss

Lite FM är en lokalt förankrad radiostation som sänder en variationsrik musikmix. Vi ger dig nyhetsuppdateringar på morgonen och musikvariation genom att aldrig spela samma låt flera gånger under en vanlig arbetsdag. Vi sänder över Vänersborg & Trollhättan, men du kan höra oss från Frändefors i norr till Velanda & Väne-Åsaka i söder. Stationen drivs ideellt utan vinstsyfte av ett radiointresserat gäng med främsta mål att kunna erbjuda en alternativ radiostation för de som bor i Tvåstadsområdet.

Hur lyssnar jag?

På frekvensen 101,1 MHz över Vänersborg och Trollhättan eller via vår hemsida till din dator eller mobil. Vill du använda en annan uppspelare så kan du använda följande direktlänk: http://stream.litefm.se:443/lite.mp3
Observera dock att denna adress kan ändras utan förvarning.

Vilken låt/artist spelades då?

Det kan ni ta reda på genom att gå till vår nya söksida under musikmenyn. Där kan ni söka efter låtar från den senaste veckan.

Hur bestämmer ni vad som skall spelas?

Genom att lyssna på ny musik och hålla koll på diverse topplistor, därefter så väljer vi ut de låtarna som vi känner passar vår station.

Vem bestämmer vad som skall spelas när?

Det är vår musikansvarige som lägger upp vilka kategorier som skall spelas när och vilka låtar som skall ingå i respektive kategori. Däremot så är det vår sändningsdator som sköter valet av låtar från respektive kategori och ser till att inte samma låt återkommer för ofta.

Vad har ni för musikprofil på stationen?

Lite FM har en unik musikprofil där vi spelar det mesta inom genrer såsom pop, rock, alternativ rock, indie och modern dansmusik. Fokus ligger givetvis på det som är nytt och populärt men vi blandar upp det med favoritlåtar från tidigare decennier. Dessutom ger vi musikvariation genom att aldrig spela samma låt flera gånger under en vanlig arbetsdag.